بیخوابی و عوارض و مشکلات ناشی از آن
همان طور که گفته شد، مصرف برخی از داروها باعث بیخوابی میشود. مشکلات و بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش، قلب و شُشها و تکرر ادرار هم از عوامل بیخوابیاند. اختلالات عصبی مانند سندروم پای بیقرار، پارکینسون و آلزایمر نیز در بیخوابی بیتأثیر نیستند.
بیخوابی هم انرژیتان را میکاهد و هم روی اخلاقتان اثرات منفی میگذارد. زندگی شغلی و کیفیت ابعاد دیگر زندگیتان نیز با وجود آن مخدوش میشود. گاهی این مشکل بهشکل کوتاهمدت (تا ۳ هفته) و گاهی بلندمدت (تا ۴ هفته و بیشتر) با شما همراه است. بدخلقی، افسردگی و ضعف در حافظه و توجه از نتایج بیخوابی خواهد بود.
با این حساب، بیخوابی به رسیدگی جدی نیاز دارد و باید دلایل آن بهدقت بررسی شوند. علاوه بر عوارضی که درباره آن بیان شد، ارتباطاتی میان بیخوابی و انواع دیابت، چاقی مفرط و بیماریهای قلبی هم وجود دارد.
در ادامه، میخواهیم از ۱۰ نوع دارویی بگوییم که ممکن است باعث بیخوابی شوند. اگر شما هم از این داروها مصرف میکنید و مشکل بیخوابی دارید، باید حتما با پزشک خود درباره میزان دوز مصرفی، تغییر یا جایگزینی دارویی دیگر یا تغییر شیوه و نوع درمانتان صحبت کنید.
نکته مهم: داروهای جایگزینی که در ادامه معرفی میشوند صرفا جنبه اطلاعرسانی دارند. بدون تجویز یا مشورت با پزشک متخصص، هرگز خودسرانه این داروها را مصرف نکنید.